Wilco van Dam is de trotse nieuwe eigenaar van De Veldhoek

Aangenaam! Het is de korte, maar o zo krachtige kreet waarmee De Veldhoek zich tegenwoordig aan de buitenwereld presenteert. Het is slechts één woord, maar het slaat de spijker echt op z’n kop. Enerzijds kun je je bij het restaurant onderdompelen in een bad van gastvrijheid. Aan de andere kant herbergt de menukaart zoveel mooie gerechten dat uit eten gaan bij De Veldhoek een bijzonder smaakvolle ervaring wordt. Dat is dus Aangenaam met een hoofdletter A!

Het is natuurlijk niet het spetterende begin dat hij voor ogen had, maar Wilco van Dam is blij dat hij op 1 juni dan eindelijk de deuren van De Veldhoek nieuwe stijl kon openen. De inkt van de handtekening onder het koopcontract was bij wezen net opgedroogd toen de coronacrisis uitbrak. “Maar, laten we nu vooral vooruit kijken”, geeft de jonge horecaondernemer aan. “Want, we hebben in de eerste dagen ongelooflijk veel positieve reacties mogen ontvangen. En dat is dan de bevestiging waar je stiekem toch naar op zoek bent.”

Laten we ons dus vooral focussen op al het moois dat De Veldhoek te bieden heeft. Zoals de Sallandse Streken. Dat is Veldhoeks voor koken met mooie streekproducten zoals de prachtige groente van kweker Eef Stel uit Dalfsen. “Hij levert aan de beste restaurants. Dat wordt wel een mooi rijtje hoor. De Librije, het Waldorf Astoria in Amsterdam en nu ook De Veldhoek”, zegt Van Dam met een brede grijns. “En natuurlijk doen we ook zaken met onze achterburen, de familie Neimeijer die ons voorzien van het meest prachtige biologische varkensvlees.”

Je kunt er op rekenen dat zich in de loop van de tijd nog meer leveranciers aandienen. Van Dam is als geboren Wijthmenaar en getogen Heinoër een kind van de streek en liefhebber van al die prachtige streekproducten. “Rechtstreeks van de boer op jouw bord. Slechts met een kleine omweg door de keuken waar onze chef-kok John Bode er altijd weer een culinair en creatief feestje van weet te maken.”

Ons kent ons
Mocht je er nog over twijfelen, Salland is de rode draad voor De Veldhoek. Zowel in de keuken als in het gastvrije onthaal. Daarin gaat de nieuwe eigenaar heel ver, want hij introduceert onder andere het fenomeen ‘Happen MET de baas’. “Ook wij moeten eten en we bieden je de kans om voor een zacht prijsje – slechts 12,50 euro – aan te schuiven. Je eet dan wat de pot schaft en krijgt de kans om te genieten van inhoudelijk goede gesprekken met alle medewerkers”, lacht Van Dam die ook nog Maandag Kliekjesdag (een verrassend lekkere maaltijd voor een mooie prijs) en de Veldhoeker Special (bijzonder gerecht buiten de kaart) in het leven heeft geroepen. “We proberen de drempel zo laag mogelijk te houden. Het is hier echt ons kent ons.”

Restaurant Zaal De Veldhoek
Lemelerveldseweg 37
8141 PS  Heino
0572 39 39 96
lekkereten@develdhoek.nl
www.develdhoek.nl

Onze openingstijden
Maandag 10.00 – 22.00 uur
Dinsdag en woensdag gesloten
Donderdag tot en met zondag 10.00 – 22.00 uur

Door Redactie