Wat is nu fijner dan buiten een frisse neus halen? Dat kan weer volop in de vakantie bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal.

Kom spelen in het speelbos, roetsj van de kabelbaan, klim op de uitkijktoren en loop over de hangbrug. Het speelbos is en blijft een succes voor een heerlijk moment buiten. Voor de kleinste is er het Kabouterpad. Met een tasje met alle benodigde materialen loop je een korte route met onderweg allerlei spelletje en opdrachten.

In de vakantietijd zijn er voor de kinderen een aantal activiteiten. Neem je ouders of grootouders mee en ga mee op pad met een natuurgids en ontdek de natuur eens op een andere manier.

Dinsdagochtend 15 augustus kan je op bezoek bij de onderburen. Ga samen met een gids op zoek naar de kriebels en kruipers van het bos. Er leven heel veel kleine diertjes in de bodem. Sommige met 6 poten, maar ook met wel meer dan 100 poten. Wie zijn het en wat doen ze allemaal en waarom zijn ze zo belangrijk.

Zondagmiddag 19 augustus kan je mee met een gids op zoek naar allerlei sporen van de verschillende dieren die in het bos leven. Van afgeknabbelde blaadjes tot veren, van een dikke drol tot een spinnendraadje. Niet alle dieren laten zich zien, maar hun sporen zijn zeker te vinden.

Maandagmiddag 21 augustus kunnen jullie mee met de Bossafari, een ontdektocht voor groot en klein. Wandelen is na deze wandeling nooit meer saai, want er is echt zoveel te ontdekken, zien, ruiken en proeven in het bos!

Kortom genoeg te beleven en ontdekken in het bos. Kijk voor alle activiteiten, aanmelden, tijden en kosten op de website.

 

 

Door Redactie