‘Met onze opleiding plaatsen kandidaten zichzelf op een goede plek in de transport’

Wat Uitzendbureau Salland drijft? De goede kandidaat op de goede plek brengen, ook in de wereld van transport en logistiek. Op weg naar werk in deze branche biedt het uitzendbureau gemotiveerde kandidaten een goede opleiding tot vrachtwagenchauffeur. De theorie betaalt de kandidaat zelf, de praktijklessen zijn voor rekening van het uitzendbureau. “Vorig jaar september zijn wij begonnen en de eerste kandidaten rijden nu al via ons voor het transportbedrijf dat het best bij hen past”, zegt Ton Schoorlemmer van Uitzendbureau Salland.

Eén van die kandidaten is Jonathan, op school continue zoekende naar wat hij nu eigenlijk wil. “Ik ben uiteindelijk met mijn mbo-opleiding gestopt. Ik wil doen wat ik leuk vind en dat is toch het rijden op een vrachtwagen.” Het halen van een vrachtwagenrijbewijs is echter best prijzig en dus ging Jonathan naar Uitzendbureau Salland met het idee als koerier aan de slag te gaan, maar daar bleek de opleiding tot vrachtwagenchauffeur zijn unieke kans. “Het uitzendbureau plaatste mij via Bolk Transport als orderpicker bij Heineken/Sligro in Deventer. Af en toe mocht ik als bijrijder met een chauffeur mee en sinds maart van dit jaar rijd ik zelf op een vrachtwagen van Bolk.”

Geslaagd traject 

Het mag duidelijk zijn dat Jonathan na de theorie ook zijn C-rijbewijs heeft gehaald, enkele weken geleden kwam daar het E-rijbewijs bij en dus mag hij nu ook op een trekker-oplegger rijden. Over het werken via Uitzendbureau Salland is Jonathan heel tevreden. “Ze bellen regelmatig om te vragen hoe het gaat en helpen je naar een oplossing als er iets is.” Ook bij Bolk zit Jonathan helemaal op zijn plek. “Ik ga elke dag met plezier naar het werk en heb een goed gevoel over de ruimte die er is om in de toekomst een stap naar ander transport te maken.” Ook op zijn plek is Sander, die net als Jonathan via de opleiding van Uitzendbureau Salland zijn eerste stappen in de transportwereld zet. 

Nieuwe weg

Sander was jarenlang werkzaam in de zorg, maar kwam op een punt waar hij niet langer de in zijn ogen noodzakelijke energie kon brengen. “Van jongs af aan heb ik op de vrachtwagen gewild en met mijn ervaring als touringcarchauffeur bleek dit het moment om de overstap te maken.” Via google kwam Sander bij Uitzendbureau Salland, waar hij direct positief werd ontvangen. “Zij vonden het mooi dat ik voor de grote omslag ging en vermoedden al bij de intake een goede match met Peter Appel Transport.” In het verlengde van de opleiding, wat in combinatie met zijn baan en gezin hard werken was, volgde een sollicitatiegesprek bij Peter Appel en dat bleek inderdaad een schot in de roos.

Sander prijst vooral het meedenken in de werk/privébalans – maandag blijft zijn dag voor kinderen – en de inwerkperiode bij Peter Appel. “Er rijdt minimaal drie weken een coach met je mee om de fijne kneepjes van het laden en lossen, zekeren van de lading en rijden op een be-drijventerrein in de praktijk te leren en dat voelt goed.” Zeker is dat Jonathan en Sander hun plek direct gevonden hebben. Kandidaten die na de op-leiding verder willen kijken, vinden bij Uitzendbureau Salland een proeftuin met heel verschillende transportbedrijven. “Ook voegt mijn af-studeeropdracht naar de competenties van een chauffeur in relatie tot de cultuur bij een transport-bedrijf extra expertise toe, om mensen daar te krijgen waar zij thuis horen”, besluit Irene Eektimmerman, die ook graag onder de aandacht brengt dat de volgende opleiding tot vrachtwagenchauffeur aanstaande september weer van start gaat.

Salland Groep – Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
t 0572 – 354050
e info@uitzendbureausalland.nl
i www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie