Veranderen van baan, altijd spannend. Wat maakt dat je de sprong toch waagt? En wat kan een professionele partner als Uitzendbureau Salland voor je betekenen? Vier Sallanders vertellen hun verhaal.

—————-

‘Goed gevoel belangrijker dan toekomst in de ICT’

Werk doen dat totaal niet bij je past, het overkwam Marjolein Snijders. 

“Ik besloot zelf te stoppen. Best spannend, maar ik kon het op dat moment behappen. Na een paar maanden zag ik via Uitzendbureau Salland een ICT-vacature bij Maan Group. Niet voor niets was ik vanuit een secretariële achtergrond doorgegroeid naar de ICT en dus nam ik contact op met het uitzendbureau. Er volgde een goed gesprek met Bas. Hij vertelde dat Maan Special Products – onderdeel van Maan Group – iemand zocht voor het bedrijfsbureau en dacht dat die functie veel beter bij mij zou passen. Een goede inschatting, want ik had direct een goed gevoel bij de functie en ben inmiddels helemaal op mijn plek binnen het bedrijfsbureau van Maan Special Products.”

————————-

‘Gesprekje in de supermarkt bracht mij een andere baan’

Ruim dertig jaar werkte Theo Dollenkamp voor dezelfde baas, maar na een verschil van inzicht zat hij er niet langer op zijn plek. 

“Het was een hele stap, maar ik besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ging solliciteren, kreeg van werk naar werk begeleiding, maar een gesprek in de lokale supermarkt bracht uiteindelijk het werk dat ik zocht. In dat gesprek nodigde Ivonne van Uitzendbureau Salland mij uit eens langs te komen voor een kop koffie. Zelf had ik drie bedrijven waar ik wel wilde werken. Ivonne zette daar een vierde naast en dat bleek een schot in de roos. Dankzij het goede netwerk van Uitzendbureau Salland werd ik al na twee gesprekken als ploegleider aangenomen bij Lupack. Een geweldige uitdaging waar ik met heel veel plezier invulling aan geef.” 

—————————

‘Van ondernemer naar werk waar ik gehoord word’

Na lang wikken en wegen besloot Peter Wolfkamp zijn bestaan als zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw op te geven. 

“Het was hard werken. Op zich niet erg, maar wel steeds lastiger naarmate je ouder wordt. Toen ik voor een nieuwe investering kwam te staan, heb ik de knoop doorgehakt. Als ondernemer was ik bekend met Uitzendbureau Salland en dus zocht ik contact. Er werd goed naar mijn wensen geluisterd en vervolgens heeft Uitzendbureau Salland zich tot het uiterste ingespannen om mij op weg te helpen. Die weg leidde naar Fakkert Diervoeders in Laag Zuthem. Ik assisteer in de winkel, rijd goederen naar klanten, help in het magazijn en de fabriek. Mijn eigen inbreng wordt op prijs gesteld en dat alles maakt dat ik mij vrij en betrokken voel in het werk dat ik zocht.”

————————-

‘Door corona zat ik ineens met een lege agenda thuis’

Voor Arjan Grootenhuis werd de switch van werk naar werk ingegeven door corona.

“Als zzp’er was ik actief in de evenementen­branche en dankzij corona veranderde een goed gevulde agenda in een lege agenda zonder perspectief. Twee maanden zat ik thuis. Best handig met kinderen die ook thuis zaten, maar ik wilde werken. Met het idee om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan, schreef ik mij in bij Uitzendbureau Salland. Daar werd mij de vraag gesteld of ik ook voor ander werk open stond en zo ben ik bij Zonwering Vloedgraven terecht gekomen. Dankzij de goede begeleiding is de overstap van zzp’er naar werken voor een baas helemaal niet moeilijk. De werkzaamheden spreken mij aan en ik ben blij met het regelmatige leven dat dit werk mij brengt.”

———————-

Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
0572 – 354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie