Evenmens, informele zorg voor elkaar, zet zorgvrijwilligers in bij mensen thuis. Met hulp van meer dan 500 vrijwilligers probeert Evenmens zorg en ondersteuning te bieden aan de zorgvrager en zijn/haar mantelzorger.

Iedere inwoner van Heino die behoefte heeft aan de inzet van een zorgvrijwilliger kan Evenmens benaderen. Evenmens kijkt of er ondersteuning geboden kan worden voor mensen op hogere leeftijd, mensen met een beperking, mensen die chronisch ziek zijn of psychische klachten hebben, bijvoorbeeld door het inzetten van een zorgvrijwilliger. Gerdien Krijgsman is zo’n zorgvrijwilliger. Gerdien gaat 1 keer per week op bezoek bij een mevrouw in Heino.

Gerdien vertelt: “Van oorsprong kom ik uit de ouderenzorg. Op een gegeven moment werd het werkplezier minder. Er was minder tijd en geld in de zorg en ik liep daar steeds meer tegenaan. Uiteindelijk ben ik gestopt met werken. Toch wilde ik graag iets blijven betekenen voor mensen. Ik kwam bij Evenmens terecht. Na een kennismaking met de coördinatoren ben ik ingezet bij een mevrouw in Heino. Mevrouw heeft een prothese en is daardoor moeilijk ter been. Bij de eerste kennismaking ging er een coördinator vanuit Evenmens mee. Ik heb daarna een vervolgafspraak met mevrouw gemaakt en sindsdien ga ik 1 keer in de week naar mevrouw toe; we kletsen even en vervolgens gaan we, terwijl ik haar in haar rolstoel voortduw, even winkelen. Bij thuiskomst drinken we gezellig koffie. Mevrouw leeft op als ik kom. “Wat kun je met iets simpels als een bezoekje iemand ontzettend blij maken”, is haar reactie.”

“Het vrijwilligerswerk dat ik doe is goed in te passen in mijn gezinssituatie. Ik ga zoveel mogelijk op een vaste dag naar mevrouw toe, maar als het een keer niet uitkomt, is het heel makkelijk een andere afspraak te maken. Hierdoor hou ik zelf de regie. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, maar op deze manier voelt het voor mij minder als een belasting. De ondersteuning vanuit Evenmens vind ik prettig. Ik heb een basiscursus gevolgd en er zijn diverse vervolgbijeenkomsten. Ik vind het leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen. Het vrijwilligerswerk wat ik doe geeft mij echt voldoening.”

Wilt u ook zorgvrijwilliger worden, of vrijblijvend informatie ontvangen? Neem dan contact op met Evenmens, informele zorg voor elkaar, telefoon 0548-638830 of mail info@evenmens.nl en vraag naar:

 

 

 

 

 

 

Renate Krosman of Herma Spoolder.

Coördinatoren zorg/mantelzorgconsulent in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem.
Mail: hspoolder@evenmens.nl en rkrosman@evenmens.nl

Door Redactie