Uitnodiging

In de donkere dagen voor Kerst zijn veel mensen op zoek naar warmte, licht en sfeer. Zeker in deze bijzondere tijden. Van 13 december tot en met 3 januari kun je daarvoor terecht bij ‘De Eikelhof’ in Mariënheem tijdens de Winter Open Deur Dagen. Deze winkel voor interieur, kunst en antiek is dan volledig omgetoverd tot een ‘Winter Wonderland’. Geniet van de prachtig ingerichte stijlkamers met de mooiste winterdecoraties en sfeervolle verlichting en droom helemaal weg tijdens een wandeling door de even sfeervol en winters aangeklede Beeldentuin. 

De ogen van Ronald Eijkelhof en Peter Groen, eigenaren van De Eikelhof en Beeldentuin, schitteren als kerstlichtjes terwijl ze erover vertellen. “We hebben de afgelopen weken weer zoveel mooie producten ingekocht,” vertelt Ronald. “Prachtige vloerkleden, stijlvolle gordijnstoffen, comfortabele meubelen. En natuurlijk diverse kunstwerken, van glas, brons, metaal, verschillende steensoorten… Alles voor een complete, stijlvolle inrichting. We besteden veel aandacht aan het totaalconcept, van idee tot realisatie. Mensen komen hier binnen met een bepaald idee in hun hoofd. Ze willen een nieuwe bank, of een kunstwerk, maar eigenlijk moet er ook een nieuwe vloer komen, de muren behangen en gordijnen passend bij de rest. Dan gaan we met elkaar aan tafel zitten, liefst bij hun thuis, en kijken we wat de mogelijkheden zijn. Meestal zijn ze wel verrast dat wij een totaalconcept kunnen bieden.”

Niet alleen in de winkel en de galerie kunt u de ogen de kost geven, maar ook in de riante Beeldentuin is genoeg inspiratie op te doen. Nog meer prachtige kunstwerken, speciaal voor buiten, ook weer van diverse materialen. Er is glas, keramiek en brons, maar ook diverse andere metaal- en steensoorten. “We hebben ook voor de Beeldentuin weer veel nieuwe stukken aangekocht in min of meer dezelfde lijn als er in de winkel te zien is,” vertelt Peter.

De ‘Winter Open Deur Dagen’ passen helemaal in hun totaalconcept. Als je door de diverse vertrekken van de Eikelhof loopt, voel je de liefde die beide heren voor hun werk hebben. Alles is zorgvuldig bij elkaar gebracht. Van het vloerkleed onder de tafel tot het kunstwerk erop, in saamhorigheid met bank of stoel. Hoe is dit nog overtreffen? 

“Met de extra decoraties en verlichting word je helemaal betoverd door de sfeer, direct bij binnenkomst,” zegt Peter. “Alles komt nog beter tot zijn recht. Net zoals de kunstwerken in de Beeldentuin. We doen dit al bijna twintig jaar en de mensen vinden het geweldig. Wij geven een inkijkje in hoe mensen hun eigen huis en tuin betoverend mooi zouden kunnen aankleden.”

Met hun ruim 30.000 vierkante meter Beeldentuin en 2500 vierkante meter Eikelhof kunnen Ronald en Peter er zonder meer voor zorgen dat alles corona-proof blijft. Ze hebben looproutes en voldoende ruimte om afstand te houden. “Maar er zijn ditmaal geen hapjes en drankjes, dat vind ik toch wel jammer,” zegt Ronald. 

De Eikelhof en Beeldentuin zijn tijdens de ‘Winter Open Deur Dagen’ elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

De Eikelhof Antiek, Interieur en Kunst
Nijverdalseweg 18
8106 AC  Mariënheem 
0572 – 35 26 94
06 – 53738074
06 – 22903265
info@antiekdeeikelhof.nl  of
info@beeldentuinmarienheem.nl
www.antiekdeeikelhof.nl

Door Redactie