DALFSEN – STERREBOS – Wist u dat zingen zeer gezond is? Zingen ontspant en geeft energie. Wanneer je zingt, komen er endorfinen vrij. Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl het hormoon oxytocine afrekent met stress en angst. Door te zingen kun je goed ontspannen en van zingen krijg je meer energie!

Ja, zingen is zelfs genezend! De kranten stonden er de laatste tijd vol van, ook op TV was het duidelijk te volgen. Dus waarom dan niet zingen in Dalfsen? Daar in het Sterrebos (heel iets verder dan de Twentseweg) mag je in de winter zelfs nog iets harder zingen!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een unieke bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van het brein en dat heeft een positief effect op ons sociale inlevingsvermogen. Zingen zou ook het concentratievermogen vergroten. En wist je dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen?

Om dat het zo gezond is, gaan ze bij Het Boskamp de uitdaging aan om met een zangavond te starten. Mocht het goed uitpakken dan volgen er meer. Er zijn genoeg mensen uit Dalfsen die bij een koor zitten, of juist niet. Ze gaan er gelijk een gezellige avond van maken.

De eerste avond is al vrij snel, maar het zijn toch van die lange avonden en dit breekt mooi. Op vrijdag 13 april gaan we van start om 19.30 uur bij Het Boskamp aan de Sterrebosweg.

Niemand minder dan Hans Invernizzi (professioneel zanger) zal deze avond inzetten. Er komen vrolijke gezellige liedjes langs uit de jaren 60,70, 80 en van nu, waarbij u zich helemaal in- en uit kan leven. Als iedereen moe en voldaan is, blijven we nog (even) nakletsen.

Kan je niet zingen? Kom dan juist wel, want vermoedelijk houdt u wel van gezelligheid. We rekenen de eerste avond geen entreekosten. Wel gaan we met de pet rond omdat er wel kosten gemaakt worden. Kom,en neem je buren, je dochter of zoon of collega mee. Ga het meemaken en werk mee aan dit mogelijke succes, maar vooral aan een avond plezier!.

Het is overigens beslist niet de bedoeling dat hierdoor een nieuw koor zal gaan ontstaan. Iedereen is natuurlijk welkom ook als u geen Dalfsenaar bent natuurlijk.

Door Redactie