Moet u nog huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget terugbetalen van vóór of tijdens corona? En lukt het u niet om binnen 24 maanden terug te betalen? Vraag dan een persoonlijke betalingsregeling aan en zoek hulp als u er niet uit komt. Die hulp is er ook bij u in de buurt.

Kijk op toeslagen.nl/teveelontvangen voor meer informatie.

Tijdens de coronacrisis heeft Toeslagen mensen die nog te veel ontvangen toeslagen moesten terugbetalen hier niet aan herinnerd. Sinds de coronamaatregelen zijn afgebouwd, vraagt Toeslagen mensen weer te beginnen met terugbetalen. Toeslagen helpt met een nieuwe betalingsregeling van 24 maanden. Mensen die nog toeslag moeten terugbetalen over de periode 2017 tot maart 2022 hebben hierover een brief ontvangen.

Toeslagen wil voorkomen dat mensen verder in de problemen komen. Coert Kleijwegt, algemeen directeur Toeslagen benadrukt: “Sommige mensen kunnen de toeslag niet terugbetalen in 24 maanden. Dat begrijpen we. Vraag ons dan om hulp. U kunt een persoonlijke betalingsregeling aanvragen.

Dat kan op toeslagen.nl/teveelontvangen. Daarbij staat een video met uitleg. Staat uw vraag niet op onze website? Of komt u er niet uit? Maak dan via toeslagen.nl/teveelontvangen een afspraak bij de BelastingTelefoon of bij een Belastingkantoor. Of vraag om hulp bij een organisatie bij u in de buurt, zoals de Geldzaak.”

Evie Pasmans, helper bij de Geldzaak: “Schroom niet en kijk welke hulp er bij u in de buurt zit. Bij de Geldzaak helpen we mensen uit Utrecht met vragen over geld. Zoals over het terugbetalen van te veel ontvangen toeslag. Mensen kunnen met en zonder afspraak terecht en de hulp is gratis. Vragen die we bijvoorbeeld krijgen zijn: ‘Waarom moet ik eigenlijk toeslag terugbetalen? Of kan ik nog wel rondkomen als ik terugbetaal in 24 maanden?’ We helpen mensen dan op weg en kijken zo nodig mee in Mijn toeslagen. Of we verwijzen hen door naar een andere helper in de buurt, zoals de gemeente.”

Wilt u meer informatie over het terugbetalen of weten waar u in de buurt terecht kunt voor persoonlijke hulp? Kijk op toeslagen.nl/teveelontvangen.

Geldzorgen?

Lukt het u niet om terug te betalen en heeft u geldzorgen? Kijk dan op geldfit.nl/toeslagen voor passende hulp bij u in de buurt.

Foto (C): Belastingdienst 

Door Redactie