Of het nu voor aannemers van ondergrondse infra, MKB-bedrijven, provincies, gemeentes of particulieren is, alles wat met grond-, weg- en waterbouw en het verwijderen van eikenprocessierupsen te maken heeft, wordt door de specialisten van Bjorntelintelo.nl met passie en vakmanschap uitgevoerd. De eigenaar, Bjorn te Lintelo, vertelt graag waar zijn onderneming uit Lemelerveld zich mee bezig houdt. “Als je ons in de regio ziet met ons materieel en bedrijfswagens, zal er wel eens worden gedacht waar wij ons mee bezig houden.”, aldus de eigenaar.

Het bedrijf van Bjorn te Lintelo is specialist in civiele techniek (grondverzet, ondergrondse infra van nutsvoorzieningen etc.), sloopwerk en het verwijderen van eikenprocessierupsen. “Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar in binnen- en buitenland, mede mogelijk gemaakt door ons gedreven team. Bovendien hebben wij ook storingsdiensten voor onze opdrachtgevers, zodat calamiteiten en storingen te allen tijde opgelost kunnen worden.”

Civiele techniek
“Door onze kennis en uitgebreide machinepark verrichten wij onder andere civiele werkzaamheden. Veelal voor aannemers, maar particulieren zijn zeker ook welkom. Voordat de werkzaamheden van start gaan, wordt de situatie ter plekke altijd goed in kaart gebracht. Vervolgens wordt de klic-melding gedaan en kunnen de werkzaamheden, het graven van sleuven, kabels en leidingen van bijvoorbeeld internet leggen, sleuven dichten, afmonteren en digitaal inmeten, uitgevoerd worden. “Wij verzorgen de opdracht van begin tot eind; van de voorschouw samen met de gemeente tot de afmontage en digitale tekeningen. Ons bedrijf gaat mee met de huidige technieken. Zo beschikken wij over meetapparatuur op GPS. Zo kunnen wij de gedane werkzaamheden nauwkeurig inmeten en digitaal vastleggen.”, aldus Bjorn.

Sinds kort beschikt Bjorntelintelo.nl ook over een persluchtraket, aangedreven met een compressor op luchtdruk, waarmee horizontale boringen gedaan kunnen worden. “Horizontale boringen worden ingezet voor het creëren van ondergrondse boringen, zonder het volledige tracé open te hoeven graven. Dit is ideaal als er een doorgang gemaakt moet worden onder asfalt of strak langs bomen. Er worden stalen buizen in de grond geslagen, zodat de kabels en leidingen door deze stalen buizen gelegd kunnen worden. Is een horizontale boring niet mogelijk en dienen de buizen in een bepaalde hoek gelegd te worden? Dan zijn boogzinkers een goede oplossing. Zelfs deze techniek bieden wij aan.”, vertelt de eigenaar enthousiast.

Sloopwerkzaamheden
Een sloopproject is een goede combinatie met grondverzet- of infrawerkzaamheden. “Of het om het slopen van een schuur of een ander pand gaat, wij verzorgen dit vooral voor particulieren of kleine ondernemingen. Wij streven er naar om al het materiaal dat we slopen, zoveel mogelijk her te gebruiken. Het materiaal dat niet hergebruikt kan worden, wordt gescheiden afgevoerd. Wij verkiezen het circulair slopen boven het traditionele sloopwerk.”, legt Bjorn uit.

Verwijderen eikenprocessierupsen
Naast het werken met machines voor de civiele techniek en sloopwerkzaamheden, heeft de Bjorntelintelo.nl een uitstapje gemaakt naar het verwijderen van eikenprocessierupsen. Iedereen kent ze inmiddels wel; de rupsen in eikenbomen die voor veel overlast kunnen zorgen. “Wij gebruiken een mechanische bestrijdingsmethode, waarmee wij de rupsen uit de boom zuigen. Deze methode is milieuvriendelijk, omdat het -in tegenstelling tot het vergiftigen of wegbranden van rupsen- geen schade voor de nabije omgeving achterlaat. Daarnaast is het de meest effectieve manier om de rupsen te verwijderen.”, licht Bjorn toe.

Bedrijf in ontwikkeling
“Ons bedrijf is continu in ontwikkeling en wij breiden uit. Naast de verschillende mini-kranen, persluchtraket en overig materieel, zijn wij ook de eigenaar van een vrachtwagen met grijper. Ideaal voor onze klussen en die van anderen; veelzijdig in te zetten. De werkzaamheden die wij als bedrijf verrichten kunnen wij niet uitvoeren zonder ons hechte en gedreven team. Wij zijn allemaal harde werkers met een groot hart voor het vak. Wij stropen onze mouwen op om elk project tot een goed einde te brengen en dat altijd met onze Sallandse nuchterheid voorop!”, laat Bjorn met gepaste trots weten. “Door de groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar vakbekwaam en enthousiaste medewerkers. Als erkend leerbedrijf zijn leerlingen ook van harte welkom. Als je van aanpakken houdt als kraanmachinist, monteur of grondwerker, dan mag je zeker met ons contact opnemen.”, aldus de eigenaar.

Kortom; een veelzijdig bedrijf, maar wel gespecialiseerd in de werkzaamheden die zij verrichten. Ben je geïnteresseerd? Er is altijd tijd voor een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kopje koffie!

Bjorn te Lintelo
Beemdweg 1A, Lemelerveld
t. 06-33918486
e. info@bjorntelintelo.nl
w. www.bjorntelintelo.nl

Door Redactie