“Het gaat gewoon hartstikke goed!”, zeggen de broers Arno en Willy Huisken volmondig als we ze vragen naar hoe het gaat sinds de heropening op 1 juni. Inmiddels is er bijna een half jaar verstreken na de plotselinge sluiting van de horeca. “Het kwam niet als donderslag bij heldere hemel, maar het was wel even schrikken.”

De eerste dagen voelden vreemd. Geen gasten, geen collega’s. “Met alle verse producten uit onze koelcel maakten we de voedselbank blij en kookten we soep voor de bewoners van de Hartkamp; het lijkt alweer een eeuwigheid geleden.” 

In de periode dat de deuren gesloten moesten blijven, heeft een deel van de Bagatelle een ware metamorfose ondergaan. “De verbouwing stond al gepland voordat corona überhaupt in beeld was. We waren net begonnen, toen alles stil kwam te staan.” De bar met de open haard is door een groot aantal Sallandse bedrijven omgetoverd tot een fonkelnieuwe ‘Serre’. “We zijn enorm blij met deze ruimte. Het is een heerlijke ruimte om te lunchen of te dineren en het is ècht het nieuwe hart van ons bedrijf geworden.” Bij mooi weer kan de pui helemaal open waardoor je als het ware een groot terras creëert. “Perfect voor heerlijke zomeravonden zoals de afgelopen tijd!” 

In juni kreeg Arno versterking van zijn broer Willy. In mei 2017 opende hij, samen met de toenmalige chef van de Bagatelle, restaurant Amused in Hardenberg. Willy:  “Bij Amused had ik een jonge en zeer ambitieuze gastvrouw in dienst. Zij heeft per 1 juni het stokje van mij overgenomen.” Dat de komst van Willy niet overbodig is, bleek in de afgelopen tijd. “We hebben een aantal drukke maanden achter de rug. Het was voor ons afwachten hoe het zich zou ontwikkelen. Wij waren er klaar voor, maar waren de gasten er klaar voor om weer uit eten te gaan? We zijn dankbaar voor het feit dat gasten er in deze tijd op vertrouwen dat ze op een goede en veilige manier bij ons kunnen komen eten.” Al bestaan er andere geluiden uit de horecawereld, ze kunnen niet anders concluderen dan dat het bij de Bagatelle best goed gaat. 

“Hoe onzeker de toekomst misschien ook is, we moeten vooruit blijven kijken.” In het restaurant zal de focus nog meer op beleving komen te liggen. De lunchkaart is flink onder handen genomen, de wijnkaart is uitgebreid en we proberen gasten nog meer te verrassen aan tafel. Ambitieuze plannen, die ook versterking in de keuken van chef Kasper vragen. “We weten dat het aanbod op de markt schaars is, maar we hopen binnenkort iemand te vinden die samen met ons huidige team wil groeien naar een Bagatelle 2.0.”

Naast het restaurant willen de broers zich met de Bagatelle ook toespitsen op andere markten. Op het gebied van de zakelijke markt liggen nog interessante uitdagingen. “We willen een multifunctioneel bedrijf worden, waarbij er niet alleen ruimte is voor een goede lunch en een mooi diner, maar ook voor een vergadering, seminar of andere bijeenkomst.” Hele grote bijeenkomsten zullen voorlopig nog wel even uitblijven. Maar door de verschillende ruimtes in de Bagatelle, met elk een eigen karakter en grootte, is er veel mogelijk. “Ook een zakelijke bespreking met vier personen kan gewoon bij ons.” Hoe groot of klein het gezelschap ook is, ontzorgen blijft het motto!

Op de vraag of ze nog wel eens horen dat de Bagatelle duur en exclusief is reageren ze lachend: “Die geluiden horen wij inderdaad nog steeds wel eens. We hopen dan altijd dat die mensen snel eens komen eten, zodat ze zelf het tegenovergestelde kunnen ervaren.”

De Bagatelle is 7 dagen per week geopend voor lunch, diner, vergadering of een andere bijeenkomst.
Lunch: 12.00 – 15.00 uur
Diner: vanaf 17.00 uur

Nijverdalseweg 10, Mariënheem
0572 – 35 84 84

Door Redactie