Het is natuurlijk de paardensport die tussen 26 december en 3 januari centraal staat, maar het meerdaags evenement heeft veel meer te bieden.

Iedereen die beschikt over een pony of iemand kent met een pony mag zich dit jaar opgeven. Je geeft je per tweetal op, één met pony en één zonder pony. Het hoeft dus niet de pony te zijn waar de ruiter of amazone ook mee start tijdens de Sallandse Ruiterdagen. Per tweetal leg je om en om hetzelfde parcours af, de ene op de pony en de andere op de ….. skippybal.

“De oefeningen en wedstrijdelementen blijven deels ‘geheim’ en deels zullen wij die de komende tijd bekend maken via onze site en facebookpagina, zodat je vast kan oefenen.  Het gaat niet om groots en spectaculair, maar vooral om teamwork, techniek en snelheid,” aldus Leonie Bosch, voorzitter Sallandse Ruiterdagen.

Aniek Spronk, verantwoordelijk voor de PR: “Evenementen organiseren draait vooral om samenwerking. Ten eerste tussen onze hoofdsponsor Horka International BV en het bestuur om weer een evenement te organiseren waar plezier, techniek, paardensport en vooral heel veel enthousiasme moet gaan zorgen voor een zeer geslaagde wedstrijd. Halverwege het jaar kwamen wij op het idee om te proberen een nieuw wereldrecord te vestigen tijdens de ponydagen van de Sallandse Ruiterdagen. Zoals wij de meeste ideeën bespreken met onze hoofdsponsor Horka International BV, zo werd ook dit idee besproken. Zoals altijd waren zij heel enthousiast en dachten volop mee wat wij zouden kunnen doen. Helaas moet de aanvraag voor een wereldrecord  minimaal een half jaar van te voren worden ingediend. Om te voorkomen dat het haastwerk zou worden en het misschien niet zou lukken hebben wij besloten dit jaar proef te draaien en volgend jaar de aanvraag in te dienen.”

Daarnaast is er tijdens de finale weer een zanger die er vorig jaar een groot feest van wist te maken, namelijk niemand minder dan Johan Bril. Ook worden er oliebollen verkocht en is er dit jaar een springkussen voor de kinderen. Ouders kunnen zich vermaken aan de bar met een lekker koud biertje, warme chocolademelk of natuurlijk wat te eten. De gehele manege is verwarmd en de entree is alle dagen gratis.

Voor het programma van de Sallandse Ruiterdagen kunt u kijken op www.sallandseruiterdagen.nl.

(foto’s: Jeroen Spoolder)

Door Redactie