FysioFits maakt de eerste stap in het nieuwe pand in Heino. De praktijk kent ruim 10 jaar geschiedenis in Heino en heeft nu de volgende stap gemaakt aan de C. Huygensstraat 3. Vanaf 1 augustus is het daar gevestigd. De overgang is de eerste fase voor de nieuwe hoofdvestiging van FysioFits. “De stap naar ons nieuwe onderkomen is er één voor de lange termijn en de toekomst. Wij moesten onze oude praktijk uit en vonden daarbij tegenover tankstation Hartholt onze nieuwe plek. Een plek waar gebouwd kan worden aan de toekomst met vele nieuwe plannen en ideeën. Hierbij hebben we in korte tijd de praktijk neergezet waar we vanaf de start al onze diensten kunnen blijven aanbieden. Vanaf september zal de tweede fase gaan plaatsvinden waarbij een grote verbouwing gedaan zal worden om in het pand met ruim voldoende behandelkamers en een grote trainingszaal, de toekomst van FysioFits verder uitgebouwd kan worden. Hierbij kunnen we eenieder de zorg en kwaliteit bieden die verwacht mag worden binnen de fysiotherapie, sport en Salland.” Aldus eigenaar Robert Pouwels.

“Hiernaast zal het pand een kleinschalige fitness functie gaan krijgen. Hierbij moet u denken aan circuittrainingen, personal training, maar ook de vrije fitness. Wij kijken niet alleen mee als er klachten zijn, maar ook preventief. Bewegen is gezond en hierbij kennen wij een maatschappelijk belang binnen Heino en Salland om iedereen de mogelijkheid te bieden hieraan te werken.”

De uitbreiding van het pand zorgt direct voor nieuwe mogelijkheden. Hierbij kent vanaf 12 september Salland een nieuwe ergotherapiepraktijk: Ergotherapie des Huizes. In combinatie met FysioFits zal Marjanne Seel-Koldewijn als ergotherapeut aan de slag gaan in Heino, Raalte en omliggende dorpen.

Wat is Ergotherapie?
Het uitgangspunt bij ergotherapie is dat mensen moeten kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Dagelijkse activiteiten zoals werken, persoonlijke verzorging, school, fietsen, huishoudelijke taken en hobby’s gaan vaak op de automatische piloot. Mensen met lichamelijke of psychische klachten kunnen moeite hebben met deze dagelijkse handelingen. Een ergotherapeut kan helpen deze dagelijkse activiteiten weer opnieuw aan te leren of op een aangepaste manier.

De behandeling van een ergotherapeut
Een ergotherapeut stelt vast wat een persoon nog wél kan en gaat kijken naar de mogelijkheden om deze handelingen/ activiteiten te kunnen vergroten. Samen maken we een behandelplan met concrete doelen voor de toekomst.

We bieden begeleiding in het optimaliseren van belasting en belastbaarheid. Daarnaast kan de behandeling gericht zijn op oefeningen of leren om een activiteit op een andere manier aan te pakken.

Daarnaast kan ook zijn dat de ergotherapeut kiest voor het gebruik van een hulpmiddel of voorlichting geeft aan mantelzorgers of andere betrokken zorgverleners. Daardoor leert u weer zelfstandig dagelijkse handelingen te doen. Ergotherapie zorgt dat u beter kunt meedoen in de samenleving, thuis of op uw werk. Daarnaast vergroten mensen hun kans om (langer) thuis te functioneren.

Op onze drie locaties is er samenwerking met andere disciplines. Regelmatig komt het voor dat samengewerkt wordt met fysiotherapie, podotherapie, diëtist, logopedie, verpleegkundigen of thuiszorg.

Hoe komt u bij de ergotherapeut en hoe wordt ergotherapie vergoedt?
Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen. Maar u kunt ook zonder verwijzing bij onze ergotherapeut terecht. Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. Iedereen heeft recht op tien behandeluren per kalenderjaar. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden extra ergotherapie. Uw polis van uw zorgverzekeraar geeft u hierover meer informatie.

Door Redactie