Begin oktober riep burgemeester Martijn Dadema inwoners op om mee te doen aan de kaartenactie ‘Aandacht voor Elkaar’. Dit moment was de aftrap van een periode waarin we in het hele land extra aandacht voor elkaar hebben. In de gemeente Raalte gaven we dit vorm door middel van een kaartenactie. Honderden mensen hebben meegedaan. En dat levert een hartverwarmend resultaat op!

Over de actie
De coronacrisis raakt ons allemaal. Mensen worden ernstig ziek of overlijden. Sommige mensen verliezen hun baan of bedrijf. Diploma-uitreikingen, feestjes en andere zaken die het leven mooi maken; alles ziet er anders uit. Hoe helpen we elkaar door de coronaperiode heen? Dat konden inwoners op een creatieve manier vastleggen op de Aandacht voor Elkaar-kaart. De kaart is begin oktober bij het Weekblad van Salland huis aan huis verspreid. Ook hebben alle scholen en verzorgingslocaties een stapel met kaarten ontvangen. De kaarten konden tot en met 8 november in de inleverboxen in de dorpen worden ingeleverd. Of natuurlijk via social media. 

Creatieve kaarten
De actie bleek een groot succes. Er zijn honderden kaarten ingeleverd. Uit alle dorpen van de gemeente Raalte. Tekeningen, schilderijen, glitters, gedichten… Alles kwam voorbij.  Burgemeester Martijn Dadema: “Het is ontzettend mooi om te zien dat zoveel mensen hebben meegedaan. Jong en oud! We hebben veel creatieve en hartverwarmende inzendingen voorbij zien komen. Bedankt voor alle mooie inzendingen!” 

Spandoek in elk dorp
Alle kaarten die ingeleverd zijn, zijn verwerkt tot een spandoek voor elk dorp. Ze hangen op centrale plekken in de dorpen. “Het doek herinnert ons eraan dat het belangrijk is om aandacht voor elkaar te hebben én te houden. Ook met het oog op de komende feestdagen. Heb ook juist nu wat extra aandacht voor elkaar. Stuur een kaartje of bel iemand wat vaker op. Met een klein gebaar kun je iemand al een hart onder de riem steken”, aldus burgemeester Martijn Dadema.

Benieuwd naar de locaties van de spandoeken? Kijk op onze website: www.raalte.nl/aandachtvoorelkaar

—————————-

Fleur van De Gouden Emmer

“Ik heb er een regenboog op gemaakt, want een regenboog is een symbool als het regent en er komt weer goed weer aan. Ik hoop dat dat ook met corona gebeurt. Dat het weer beter wordt en dat het uiteindelijk goed gaat komen.”

—————————-

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
0572 – 347799
info@raalte.nl
www.raalte.nl

Door Redactie