BROEKLAND – Bruggeman Mechanisatie BV & Tuin en Park viert van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april het 25-jarig bestaan met een speciale jubileumshow op de locatie in Broekland. Dat wordt gecombineerd met de officiële opening van de volledig vernieuwde (en uitgebreide) accommodatie aldaar. Daarbij presenteert het bedrijf ook zijn volledige aanbod. “We hebben in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt”, vertellen bedrijfsleiders Arnout van Vliet (algemeen) en Mark Horstman (Tuin & Park).

De Tuin & Park-winkel werd in 2020 al omgebouwd tot professionele shop; in 2021/2022 volgde een uitbreiding van de werkplaats ‘tuin en park’ en kreeg de landbouwtak een grote showroom. Dat laatste kon nadat de kachelspeciaalzaak die eerder onder hetzelfde dak was gehuisvest, was verhuisd naar Wesepe. “We hadden de opening van de nieuwe Tuin & Park-winkel al eerder willen vieren, maar ja, corona”, vertelt Arnout. “Nu de maatregelen vrijwel alles weer toelaten, hebben we de jubileumshow in een sneltreinvaart georganiseerd.”

Bruggeman BV bestaat dit jaar 25 jaar. Het bedrijf, ontstaan uit Schrijver (Broekland), werd in 1997 overgenomen door Tonnie Bruggeman. Hij breidde later uit met Stoevelaar in Lemele. Er is in de afgelopen jaren flink wat veranderd. “Als we het over de landbouwmechanisatietak hebben: we zijn nu zo’n tien jaar dealer van Claas onder de vlag van Kamps de Wild”, vertelt Arnout. “Toen we daarmee begonnen, zag je die tractors en machines vrijwel nergens in deze regio. Dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze trouwe medewerkers is dat nu een ander verhaal. Verder zijn we ook gespecialiseerd in de merken Amazone, Kaweco, Schmotzer, Trioliet, Bauer, Fasterholt en diverse andere merken. Daarnaast hebben we ons goed ontwikkeld in de beregeningstechniek. Daarin hebben we belangrijke stappen gezet met nieuwe dealerschappen en efficiënte energiebesparende technieken, geschikt voor kleine en heel grote oppervlaktes. We hebben ons bovendien gespecialiseerd in machines en apparatuur voor precisielandbouw. Met de Claas-oogstmachine worden data van de oogst in kaart gebracht en met deze gegevens is het mogelijk om met de Kaweco- en Amazone machines plaatsspecifiek de juiste hoeveelheid voedingsstoffen toe te dienen.”

Schoonmaaktrailers

Maar ook de Tuin & Park-afdeling is flink gegroeid, niet alleen qua meters, maar ook qua assortiment. “Zo bieden we nu ook professionele schoonmaaktrailers van Dibo; aanhangers waarmee schoonmakers meteen alles bij de hand hebben”, vertelt Mark. “We richten ons nu ook op de recreatiebranche, hoveniers en gemeenten. Dit naast de particuliere markt. Je ziet in de tuin en parkmachines ook een verschuiving naar machines met een accu. De capaciteit van de nieuwste machines is net zo groot als die van benzinemotoren. En je kunt er niet omheen: de markt voor robotgrasmaaiers heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Dat is zo hard gegaan… Voor elk terrein hebben we wel een robot. Van achtertuin tot voetbalveld.”

Mark vervolgt: “Onze winkels zijn als een van de eersten in Nederland voorzien van het Powered by Kramp label. Kramp is een totaalleverancier met een zeer breed leveringsprogramma. Zij monitoren waar de markt behoefte aan heeft. Zo spelen we gemotiveerd in op de veranderingen in de markt. Daarmee hebben we, mede dankzij de inzet van onze medewerkers, een degelijke positie in de markt veroverd. We lopen liever niet achter de ontwikkelingen aan, maar er juist op vooruit.”

Tijden

De deuren van Bruggeman Mechanisatie BV & Tuin en Park in Broekland zijn op vrijdag 1 april geopend van 13.00 tot 22.00 uur; op zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 3 april van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd, net als voor leuke activiteiten voor de kinderen.

De Broeklandse vestiging van Bruggeman Mechanisatie BV & Tuin en Park is te vinden aan de Van Dongenstraat 36-38. Zie verder www.bmb-bruggeman.nl.

Door Redactie