In het kader van Wereld Alzheimerdag worden in de week van 20 tot 24 september verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘de verschillende gezichten van dementie’.

Op maandagochtend 20 september en woensdagochtend 22 september staan er stands in het centrum van Heino en Raalte. Er worden dan herinneringswandelingen georganiseerd. Ook is er een quiz waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Ook zijn op beide dagen ervaringsdeskundigen en professionals aanwezig waarmee mensen in gesprek kunnen over het onderwerp dementie.

Historische wandeling
De gemeente Raalte heeft samen met Evenmens, Carinova, ZGR en Buurtzorg een stand van waaruit de wandelingen starten. De historische wandelingen vinden plaats in groepjes van maximaal 6 personen. Er vertrekken meerdere groepen. In Raalte vertrekt de wandeling bij de stand op de Grote Markt, het vertrekpunt in Heino is naast de markt. Tussen half 10 en half 1 kan er gestart worden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De deelnemers krijgen op verschillende historische plekken een mooie anekdote van vroeger te horen. Voor mensen met dementie zijn deze verhalen vaak erg leuk vanwege de herinneringen die ze oproepen. Het is een korte route van een uur met diverse stops waarbij wordt gezorgd voor zitplekken en een versnapering onderweg, aangeboden door lokale ondernemers. Er zijn rolstoelen aanwezig voor mensen die daar gebruik van willen maken.

Win een mooie prijs met de dementiequiz
Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan een interessante dementiequiz in het Dorpshuus Heino en in het Annahuis in Raalte, waarbij prachtige boodschappenpakketten te winnen zijn. De pakketten worden aangeboden door Dirk van den Broek, Albert Heijn Raalte en Heino, Jumbo Raalte centrum en Raalte noord, Boni Heino, Kleinlangevelsloo Heino en Bakkerij van der Most.

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
t 0572 – 347799
e info@raalte.nl
i www.raalte.nl

Door Redactie