Het woord bestaat officieel niet, toch begrijpen veel mensen wat ze ermee bedoeld. Marriët, Holistisch Psycholoog bij Kitaal, vertelt over deze nieuwe cursus.

“Ontprikkelen gaat over het loslaten van prikkels en spanningen wanneer dat niet ‘zomaar’ gaat. De echo’s van de dag kunnen soms voelbaar zijn als één groot spanningsveld dat zichzelf in stand houdt. Vaak stappen we hiermee onbewust ons bed in. Niet zo gek wanneer we dan ‘moe’ wakker worden en over tijd steeds meer of sneller geprikkeld raken.“

‘Geprikkeld’, wat bedoel je daarmee?
“Dat ontstaat wanneer we (te)veel prikkels ervaren en er niet voldoende momenten of periodes zijn om dingen te verwerken. Iemand ervaart dat hij of zij niet meer op een eigen, ontspannen manier kan reageren of omgaan met wat zich aandient en minder in verbinding kan staan met de omgeving en met zichzelf. Daarachter ligt vaak een behoefte aan rust en ruimte.” 

Voor wie is de cursus geschikt?
“De cursus is bedoeld voor volwassenen die hun eigen inzichten willen opdoen rondom het thema ontprikkelen. Gedurende 8 weken verbind je je met jouw behoefte hierin, via de cursusmap en via schrijf- en ervaaropdrachten. Er zijn 4 ochtenden waarin ik je meeneem in het ervaren van de oefeningen. Denk aan de adem, milde strekkingen uit de Do-In Yoga, voelen en het zelf-herstellend vermogen en een methode als BDR (verwerking via de links-rechts flow in de hersenen).”

—————-

Na-Zomer aanbieding:
– €25,- korting op de cursus Ontprikkelen (met startdata in oktober, bij aanmelding vóór 15 september).

—————-

In september starten ook weer de wekelijkse lessen Do-In Yoga. En in de herfst is er een korte serie Yin Yoga (gratis proefles 11 september). Kijk voor meer informatie op de site of neem contact op met Marriët.

Praktijk- en lesruimte van ­Kitaal
Marriët van Elewoud
Marktstraat 27, Heino
info@kitaal.nl
06 21 41 00 20
www.kitaal.nl

Door Redactie