10 oktober bestaat Robbedoes 35 jaar, reden om even bij stil te staan en te vieren …

Hoe het begon …  Robbedoes is op 10 oktober 1986 opgericht door Annelies Borgers, Toos Bom en Marjan Freriks in een pandje aan de Paalweg. Kort daarna verhuisd naar een ‘smal gangetje’ naast ‘Broeken Binkie’. Annelies Kloppenberg kwam erbij en heeft uiteindelijk de zaak alleen verder voortgezet in een grotere ruimte daarachter. De winkel groeide steeds verder, naast kinderkleding kwam er ook dameskleding bij. Na het 25 jarig-bestaan van de winkel, moest Annelies K. helaas afscheid nemen van het leven. Dankbaar is Gerrianne Oosterlaar dat zij in 2010 ‘haar kindje’ heeft mogen overnemen en nu het 35-jarig bestaan van Robbedoes mag vieren in het pand aan de Schoolstraat.

Afgelopen tijd heeft Gerrianne veel herinneringen opgehaald samen met Annelies B. Zij zijn bevriend doordat ze jarenlang naast elkaar hebben gewoond (en dan ook nog de connectie met Robbedoes hebben!). De verhalen zijn teveel om hier te vermelden, wie weet komt er ooit een boek?! Annelies B. is nu zelf vaste klant van de winkel die zij ooit heeft opgericht, hoe leuk is dat! Het laagdrempelige en de kwaliteit van de wat grotere dameskleding spreekt haar erg aan bij Robbedoes.
In al die jaren is er wel het een en ander veranderd in de winkel om het werkbaar te houden; want gezondheid gaat boven alles! Maar met een duidelijk regelement, de huidige openingsdagen en hulp van vriendin Annemarie (al 10 jaar!) is het nu goed te doen en is de balans wel gevonden.
Op 10 oktober is Robbedoes dus al 35 jaar een begrip in Heino en daarbuiten; de klanten komen uit alle omliggende plaatsen in Salland en zelfs van over de IJssel. Daarom maken we er op 11, 13 en 15 oktober een klein feestje van. Koffie met wat lekkers staat die week voor iedereen klaar en er komen leuke acties! (zie hiervoor de website en facebook)
Graat tot ziens aan de Schoolstraat 4 in Heino

Gerrianne, wat maakt jou werk zo leuk?

  • Blijde, tevreden klanten die een prachtig item voor weinig geld scoren of een leuk zakcentje verdienen aan kleding die ze inbrachten.
  • Dat men ongedwongen bij mij binnen kan lopen om even rustig rond te neuzen, dat is voor velen heel ontspannend!
  • Kleding uitzoeken die mij geschikt lijkt voor verkoop. Het is altijd weer een verrassing wat er in de dozen/tassen zit!
  • Mijn steentje bijdragen aan duurzaamheid, mede door winkels zoals die van mij, wordt er veel minder kleding weggegooid en meer hergebruikt.
  • Contact met mensen (ik kom uit de zorg), tijd voor een praatje, gezelligheid maar ook een luisterend oor voor iemand zijn. Het sociale gebeuren in de winkel is echt heel bijzonder, dat vernam ik vooral na de lockdown. Men was zo blij dat je weer spontaan binnen kon komen lopen om ff lekker te neuzen of een praatje te maken. Dat maakt mij blij en geeft voldoening.

Toekomst? Niet te ver vooruit kijken, pluk de dag! Dit schreef ik 5 jaar geleden in deze koerier en geldt nog steeds!

Voor wie Robbedoes nog niet kent: Als je kleding hebt die je niet meer draagt (past niet meer, miskoop, groeispurt bij kinderen etc.) maar er nog wel ongedragen uitziet kun je dit inbrengen. Elk kledingstuk moet zorgvuldig worden ingeleverd, dus netjes opgevouwen in een doos of tas. We noteren je gegevens en dmv een klantnummer weten we welk artikel van jou is. Bij verkoop krijg je de helft van de opbrengst uitbetaald. Alle kleding die niet wordt verkocht gaat naar het goede doel. (zie info website)

Openingstijden:
Maandag 9.00-16.30
Dinsdag gesloten
Woensdag 9.00-16.30
Donderdag gesloten
Vrijdag 9.00-16.30
Eerste zaterdag v.d. maand 10.00-15.30


tevreden klanten
die een prachtig item
voor weinig geld scoren


 

 

Door Redactie