Deze maand bestaat Schuilenburg 5 jaar! Hoe kunnen we samen meerwaarde creëren voor bewoners en bezoekers? Dat is een vraag waar we 5 jaar geleden mee zijn gestart en die we nog iedere dag stellen.

Leven met plezier
Schuilenburg staat in Raalte-Noord en is een woonomgeving voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. In de ondersteuning staat niet de beperking of de zorgvraag voorop, maar is een bewoner of een bezoeker vooral mens, die zijn of haar leven zo goed mogelijk invulling wil geven. Zo wonen er mensen met een beperking en senioren met een zorgvraag. Het is ook een centrale ontmoetingsplek voor de buurt. Schuilenburg zorgt samen in de wijk voor ‘leven met plezier’.

Alle ingrediënten
De Parabool, ZGR, WI-RA en InteraktContour ondersteunen bij het wonen en dagbesteding. Ook zijn er verschillende praktijken die ondersteunende diensten bieden. Van een kapper tot een fysiotherapeut. En ‘last but not least’ is er de Noaber, het wijkcentrum. Of zoals we het liever noemen: een huiskamer voor Raalte-Noord. Hier is een restaurant, een winkeltje, er zijn verschillende activiteiten, een boekenruilkast, uitleen en zaalverhuur. Eigenlijk alle ingrediënten die maken dat het voor de wijk een prettige plek is om te komen.

Samen is met elkaar!
De samenwerking zit hem niet alleen in het samen delen van een gebouw. Het gezamenlijke doel is om met elkaar meerwaarde te creëren voor bewoners, hun sociale omgeving en de wijk. Oftewel, gebruik maken van elkaars kwaliteiten en de krachten bundelen. Zo zijn er teams van verschillende organisaties achterwacht voor elkaar en wordt er gebruik gemaakt van elkaars expertise. Erg leuk zijn ook is de Noaberwijktafel: iedere woensdag komen er meer dan 30 mensen uit de wijk om elkaar te ontmoeten en samen een hapje eten. Er wordt dan een gezonde maaltijd gekookt door vrijwilligers.

Wij kijken terug op 5 mooie jaren en we kijken met veel plezier uit naar de komende jaren. Misschien wel samen met u, want vele handen maken licht werk. Lijkt het u leuk om ook uw steentje bij te dragen? Vrijwilligers zijn altijd welkom! En natuurlijk is iedereen van harte welkom om bij ons te komen winkelen, een hapje te eten of te genieten van een kopje koffie.

Kijk ook eens op www.wijkcentrumdenoaber.nl

Door Redactie