Voor wie graag op koopjes jaagt en zin heeft een gezellige sfeervolle wandeling, doet er goed aan om op zondag 15 december een bezoekje te brengen aan Haarle. Op deze dag zal er in het dorp een uniek evenement plaatsvinden namelijk de “Wintermarkt”, een kerstmarkt/rommelmarkt in een modern jasje. De bezoekers van de wintermarkt kunnen deze dag hun wandeling starten tussen 10.00 en 13.00 uur. Parkeren kan bij café ‘de Droadnagel’ waar ook een gratis plattegrond, met daarop de deelnemers, te verkrijgen is. Iedereen is welkom op dit evenement, aan vermaak voor kinderen is ook gedacht.

Dit jaar zal de eerste editie van de wintermarkt in Haarle plaatsvinden. Dat mensen rond deze tijd graag een kerstmarkt of winterwandeling bezoeken is de organisatie wel duidelijk geworden. Voorgaande jaren werd er rond deze tijd ook regelmatig een kerstmarkt georganiseerd in Haarle en vond tot een aantal jaren terug het welbekende ‘kerstkransje’ plaats. Het wintermarkt Haarle comité, bestaande uit Elise, Marloes Monique en Sanne, vonden een decembermaand zonder gezellig evenement wel heel erg jammer en zijn aan het brainstormen gegaan om een mooie opvolger te vinden voor al het voorgaande. Het is de organisatie gelukt om een uniek concept te bedenken waarbij gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel staan, in combinatie met een wandelroute en sfeervol ingerichte winkeltjes.

De Wintermarkt
Deelnemers konden zich de afgelopen weken opgeven via de website om daar hun eigen winkeltje aan te melden. Dit winkeltje zal ingericht worden in eigen tuin, oprit of garage. Wat er zoal aangeboden gaat worden in hun winkel is uiteenlopend van tweedehands boeken, huisdecoratie, antiek, speelgoed, kleding, maar ook vele zelfgemaakte creaties. Deelnemers met een passie voor bakken of koken zullen de bewoners hun lekkernijen laten proeven en de creatieve hobby’s die al jaren binnenshuis uitgevoerd worden, kunnen eindelijk tentoongesteld worden en misschien verkoopt het zich wel. De organisatie zorgt voor de promotie van hun winkeltje. Het is aan de deelnemers zelf om er een gezellig, sfeervol winkeltje van te maken.

Met ruim 40 inschrijvingen is er een route uitgestippeld langs alle deelnemende adressen. Tijdens deze route wordt de bezoeker verrast met entertainment, amusement en muzikaal vermaak.

Op de plattegrond, die gratis afgehaald kan worden bij ‘De Droadnagel’, staat de route vermeld met daarop alle deelnemende adressen en overige informatie. De route zal plusminus 5 km zijn en grotendeels op verhard terrein. Het startpunt is tevens het eindpunt.

Uniek
Wat de wintermarkt uniek maakt is dat je geen eigen bedrijf hoeft te hebben om een standhouder te zijn op deze markt. Alle deelnemers bieden iets unieks aan in hun eigen winkeltje, of dit nou gaat om een creatie waar al weken aan gewerkt wordt of een item wat tweedehands aangeboden wordt en bij iemand nog een nieuw leven kan krijgen. Bewoners die buiten de bebouwde kom wonen mochten natuurlijk ook mee doen, voor hen heeft de organisatie een markt ingericht op een locatie op de route. Dat de decembermaand ook de duurste maand is, is voor de meeste mensen geen nieuws. Deze wintermarkt biedt iedereen de kans om leuke koopjes in te slaan en dat terwijl je gezellig de route bewandeld met gezin, buren, familie of vrienden.

De combinatie van een wintersewandeling en sfeervolle winkeltjes moet volgens de organisatie wel voor gegarandeerd succes gaan zorgen.

Gezellig uitje voor jong en oud
Tijdens de wintermarkt op 15 december kunnen aanwezigen een route door het dorp lopen en zullen ze op verschillende plekken verrast worden met entertainment en vermaak. Zo zal er een koor kerstliederen zingen in Charles Dickens stijl, er zal een wensboom aanwezig zijn om je wens wellicht wel op de valreep van 2019 in vervulling te laten gaan, Olaf van Frozen wil graag met kinderen op de foto en Popkoor Puur treed op met een modern kerstverhaal met kerstnummers. Kinderen kunnen op de hele route letters verzamelen en hier vervolgens een zin uit puzzelen om leuke prijzen te winnen. De organisatie heeft nog meer in petto en stromen over in leuke ideeën.

Laat je vooral verrassen en kom gezellig koopjesjagen!

Meer informatie over de Wintermarkt: 06-51092092, info@wintermarkthaarle.nl,  www.wintermarkthaarle.nl

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *