Turck is gevestigd in één van de mooiste panden van Zwolle. Omringd door groen, want gelegen in het “Engelse werk”, gaat achter dit monumentale pand een specialist schuil. Specialist op het gebied van Industriële Automatisering. Bij deze term denken veel mensen aan computers, toch is dat slechts een klein onderdeel van ons dagelijks werk. Onze sensoren en systemen zijn als het ware de zintuigen (ogen en oren) van een machine en deze gegevens worden vervolgens razendsnel verwerkt door industriële PC’s. Door deze technologie kunnen producenten en ook machinebouwers steeds snellere en slimmere machines bouwen, ook wel Smart Industry genoemd. Deze voortdurende innovatie is voor de Nederlandse industrie noodzakelijk om de concurrenten voor te blijven en productielocaties in Nederland te behouden. Onze hoogstaande producten en systemen worden in de gehele industrie toegepast. Waar vind je onze producten en systemen? Bijvoorbeeld bij kaasproducenten, de automobielindustrie en zelfstandig rijdende voertuigen. Dit is slechts een kleine greep uit onze hele brede klantenkring.

Turck in Nederland is een zelfstandig onderdeel van een grote multinational. Wij zijn in Nederland met 24 medewerkers verantwoordelijk voor de verkoop, marketing, support en distributie. Het wereldwijde hoofdkantoor van Turck is gevestigd in Mülheim an der Ruhr in het bekende Duitse Ruhrgebied. Turck heeft internationaal ruim 4500 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen. Voor onze klanten, vaak ook internationaal, zijn onze specialisten dus altijd dichtbij. Door onze ontwikkeling- en productiebedrijven in Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Mexico en China kunnen we snel en flexibel reageren op de eisen van de lokale markten.

Onlangs opende Turck, ambassadeur voor Smart Industry, in Zwolle een test-, demonstratie- en opleidingscentrum, het Turck Automation Solution Center (TASC). In dit centrum kunnen we applicaties van klanten simuleren en worden tevens tech-neuten en studenten getraind. Zo zocht een mondiale producent van snacks een betrouwbare analyse van de productkwaliteit tijdens productie. Hierbij wordt op hoge snelheid veel data gegenereerd en is samen met de klant een systeem gebouwd dat de data modulair koppelt aan bovenliggende processen. In het TASC konden we de praktijk goed simuleren om zo de haalbaarheid in te schatten. Het resultaat is dat de klant met ons systeem de kwaliteit van de snacks heeft verbeterd. 

Turck profiteert ook zelf van het ambassadeurschap. Goed naar klanten luisteren helpt ons onze eigen producten verder te ontwikkelen. Door nieuwe technieken te delen, worden we dus allebei sterker. Dat is ook de enige manier voor de Nederlandse industrie om voorop te (blijven) lopen en kennis te delen. De doelstelling van Smart Industry – de Nederlandse industrie versterken door maximaal gebruik te maken van de nieuwste technologieën – past precies in onze visie. Turck wil organisaties helpen om met slimme automatisering en verregaande digitalisering nieuwe uitdagingen aan te gaan en zo te komen tot innovatieve industriële oplossingen voor het bouwen en toepassen van machines. Hierdoor is de klant in staat flexibel en met de hoogst mogelijke capaciteit en beschikbaarheid tegen de laagst mogelijke kosten te produceren.

_____________________________________

Door de groeiende vraag naar onze automatiseringsoplossingen zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Wij nodigen ook schoolverlaters uit om vooral op deze mooie uitdagingen te reageren!

Wij zoeken voor onze verkoop binnendienst een… 

Productspecialist Automation Systems

…als belangrijke schakel tussen onze accountmanagers en de klanten. 

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar een… 

Smart Industry Programmeur

…voor het uitwerken van een gedegen (software)ontwerpen op detailniveau voor bijvoorbeeld oplossingen voor demonstratiedoeleinden of voor integratie in de ­productieprocessen bij onze klanten.

Meer informatie over de vacatures vind je op onze website www.turck.nl. Stuur je sollicitatie naar
vacatures@turck.nl, hier kun je ook al je vragen kwijt. Bellen kan uiteraard ook, vraag dan naar Frank de Jong (038 – 422 77 50).

Bij Turck kun je uitkijken naar interessante en veelzijdige uitdagingen in een internationaal succesvol familiebedrijf. In de Turck ‘familie’ hechten wij grote waarde aan een vriendelijke en stimulerende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheden voor de individuele talenten van onze medewerkers. Wij trainen al onze medewerkers regelmatig waardoor een snelle integratie van nieuwe medewerkers in ons team mogelijk is. Op deze manier kun je je continu verder te ontwikkelen en de individuele mogelijkheden te vergroten. Een uitgebreid trainingsprogramma en opleidingsmogelijkheden zijn daarom een onontbeerlijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Dit is uiteindelijk de basis van ons succes om de Nederlandse industrie te helpen automatiseren en digitaliseren.

Turck B.V.
Ruiterlaan 7, 8019 BN Zwolle
038 – 422 77 50
www.turck.nl
info@turck.nl

Door Redactie