Roelof had na zijn hersenbloeding een duidelijk doel: hij wilde weer aan het werk. En dankzij het behandelprogramma Hersenz bij InteraktContour en zijn doorzettingsvermogen lukte dat.

Geen werk

Voor zijn hersenbloeding werkte Roelof als drukwerkvoorbereider in ploegendiensten bij een verpakkingsbedrijf. Maar na zijn hersenbloeding kon hij dit niet meer aan. “Heftig”, geeft Roelof aan, want hij werkte er al jarenlang met veel plezier. Via zijn werkgever start hij met een reïntegratietraject richting ander werk, maar dit loopt op niets uit. Hij werd al snel overvraagd. Het leek of niemand zag hoe het écht met hem ging. Nu hij erop terugkijkt: “ik denk dat het door mijzelf kwam, ik stond er te positief in. Ik ben gewoon van: gaan met die banaan!”

Neerwaartse spiraal

Uiteindelijk keurt het UWV hem voor een groot deel af en belandt hij op de bank. Geri, zijn vrouw: “Hij kon zich ook niet meer ergens toe zetten.” “Ik wilde wel,” zegt Roelof, “maar door dat zitten en weinig doen, kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht.” Met de huisarts gaat hij in gesprek over zijn dip. Zij adviseert hem het behandelprogramma van Hersenz bij InteraktContour.

Hersenz-behandeling

“Je leert je nieuwe jij kennen”, omschrijft Roelof het behandelprogramma. “Ik kan alles nog, maar het tempo is verminderd. Mijn concentratie is eerder weg en nieuwe dingen aanleren gaat veel moeilijker.” Hij leert zijn grenzen kennen, zowel mentaal als fysiek. Nee leren zeggen: “En ik ga ook weleens discussies uit de weg, dit creëert rust.” Thuis werd het weer gezellig. Geri: “Er is meer rust, minder strijd. De behandeling heeft het onbegrip weggehaald.”

Weer aan het werk

Na 1,5 jaar stopte Roelof met de behandeling. Hij begon het behandelprogramma met als doel om weer aan het werk te gaan.

Roelof is weer aan het werk, bij een fietsenmaker voor 16 uur in de week. Een baan die hij zelf vond met hulp van een jobcoach van Siza, die hielp met alle papieren en contracten. “Ik doe van alles: lekke banden repareren, kettingen spannen, remkabels en tandwielen vervangen.” Hij vindt het ontzettend leuk werk om te doen. “Het geeft me veel voldoening.”

Behandelprogramma Hersenz
InteraktContour biedt het behandelprogramma Hersenz aan. Dit ondersteunt mensen met hersenletsel en hun omgeving bij het leren omgaan met alle veranderingen. Hersenz is een bekende behandelmethode in de zorg en werkt met verschillende onderdelen. We noemen dat bouwstenen. Hiermee stellen we een passende behandeling samen.

Meer weten?
Heb je hersenletsel en loop je thuis tegen allerlei problemen aan? Of ken je iemand in je omgeving? Neem dan contact op met InteraktContour, T: 0341 255 777 of via E: behandeling@interaktcontour.nl

Door Redactie