‘Het voelde alsof ik jarig was…’

Het was gezellig in De Leeren Lampe waar vrijwilligers uit heel de gemeente Raalte op donderdag 19 oktober 2017 flink in het zonnetje werden gezet. Wethouder Gosse Hiemstra kwam persoonlijk langs om alle vrijwilligers enorm te bedanken voor hun onbetaalbare inzet. Maar liefst 55 procent van alle inwoners zet zich namelijk vrijwillig in voor sport, cultuur, zorg, evenementen, brandweer, natuur, kerk, minima, vluchtelingen enzovoorts. “Al deze vrijwilligers doen zo veel voor onze lokale samenleving, daar moeten wij wel iets tegenover zetten”, zegt Paulien Zandbelt van WijZ welzijn en het Vrijwilligerspunt Raalte, organisator van de jaarlijkse DankZij Vrijwilligersavond.

Drie kwartier voordat de deuren officieel werden geopend, druppelden de eerste vrijwilligers al binnen. Voor Paulien een teken dat zij er enorm veel zin in hadden. In totaal kwamen er zo’n 150 vrijwilligers naar deze DankZij Vrijwilligersavond, waar zij aan één van de zes workshops konden deelnemen. Er kon gekozen worden uit een workshop marsepein en chocolade, bloemschikken, decopatch, social media, mindfulness en zelfverdediging. Met name de eerste twee workshops waren in trek, maar bij de andere werd minstens zo veel gelachen. “Het was echt een heel gezellige avond”, blikt Paulien terug. “Na afloop bleven de vrijwilligers nog lang hangen voor een drankje, hapje en evaluerend praatje.”

Pompoen
Een van de aanwezigen was Celia van der Vegte, vrijwilliger bij het Vrijwilligerspunt Raalte. “Juist de variatie in creatieve workshops en workshops voor de eigen ontwikkeling sprak – denk ik – veel vrijwilligers aan”, vertelt zij. “Zelf heb ik gekozen voor de workshop bloemschikken en dat was, mede dankzij de enthousiaste leiding, erg leuk om te doen. Wij hebben een pompoen uitgehold en vervolgens opgemaakt met onder andere mos, kastanjes en takjes van de lampionplant. Toen ik met die kleurrijke pompoen naar huis reed, voelde ik mij echt een beetje jarig.”

Cadeautje
De pompoen was echter niet het enige wat Celia mee naar huis nam. Net als de andere vrijwilligers kreeg zij bij vertrek een goed gevulde goodiebag van de Raalter Uitdaging, een lokaal netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. “Dat was nieuw dit jaar en dus een echte verrassing voor de vrijwilligers”, gaat Paulien verder. “De tas, goed gevuld met producten als een magazine, radio, krentenbrood, doosje pepermunt en kortingsbon voor een sport- en ontspanningsmassage, werd met een persoonlijke pluim voor alle vrijwilligers door Henny Zomer van de Raalter Uitdaging geïntroduceerd. Het was een mooie kroon op een zeer geslaagde avond met alleen maar positieve reacties en dus kijken wij nu al uit naar de DankZij Vrijwilligersavond van volgend jaar.”

 


 

 

 

Vrijwilligerspunt Raalte
Passage 3, 8102 EW Raalte
0572 – 365343
vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu
Openingstijden:
di + wo 10.00 tot 12.30 uur
do 14.00 tot 16.30 uur

Vrijwilligerspunt Heino
Marktstraat 7, 8141 GA Heino
0572 – 700212
vrijwilligerspuntheino@wijz.nu
Openingstijden:
ma – vr 9.00 tot 16.00 uur
za 9.00 tot 12.30 uur

Door Redactie